Опашки и напрежение се създадоха в Бурса заради попълването на декларации, съобщи bTV.Спорът

...
Опашки и напрежение се създадоха в Бурса заради попълването на декларации, съобщи bTV.Спорът
Коментари Харесай

Опашки пред изборни секции в чужбина

Опашки и напрежение се създадоха в Бурса заради попълването на заявления, заяви bTV.

Спорът е дали декларациите за гласоподаване в чужбина могат да са попълнени авансово и единствено да се подпишат в секцията или би трябвало да се попълнят в секцията пред член на СИК.

Бурса е градът с най- многочислено население с български паспорти в съседката ни. Българите там гласоподават в осем секции. 

Опашки се извиха пред генералното консулство в Барселона от българи, които желаят да гласоподават. В консулството има две секции.

При добра организация десетки българи изчакват по към 30-40 минути, с цел да упражнят правото си на глас. Очаква се следобяд искащите да гласоподават да са още повече.

Oпашки има и пред секциите в Мадрид, Валенсия, Сеговия и на Тенерифе.

За цяла Испания са подадени 7778 заявки за гласоподаване – рекорден брой.

Още с отварянето на изборните секции във Англия, пред тя се извиха големи опашки от искащи да гласоподават българи. Средно се чакаше сред половин и един час за стартиране на бюлетина още при започване на изборния ден.

За първи път на Острова има единствено 35 места за гласоподаване, макар че бяха събрани заявки за отваряне на 87. Изборният кодекс обаче вкарва ограничавания за страните отвън Европейски Съюз, което се обрисува да сътвори съществени компликации за сънародниците ни да упражнят правото си на глас.

Необичайно дълги опашки се извиха пред секциите в в Германия още от отварянето им в 7 часа тази заран.

В Германия сега има въведен непоколебим локдаун поради нарасналите случаи на болест с COVID-19. Изборните секции са длъжни да съблюдават наложените от страната правила – в секция ще имат право да влизат до 3-ма души по едно и също време, а чакащите извън би трябвало да съблюдават отдалеченост от метър и половина. Преди гласоподаване ще се мери и температурата на гласоподавателите.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР